GLAZE / GRILLOLJA för fisk- och fågelrätter
Pastöriserad glaze/grillolja som passar till de flesta grillade fisk & fågelrätter gjord på råpressade lokala tomater, vildpressad havtornssaft och solrosolja.
Glazen är sötad med honung, ljus sirap och lite farinsocker.
Kryddningen är med torkad chili, rosmarin, ingefära, chilipeppar och litet salt.
Användning:
Grilloljan/Glazen penslas på köttet i slutet av grillningen eller direkt strax efter då maträtten är varm.
Denna kan användas också då fisk eller fågelrättet steks i stekpanna. Här gäller samma att det penslas på köttet i slutskedet av stekningen så det inte brinner fast.
Produkten är pastöriserad och förvaras bäst i kylskåp +2…+8 C.
Öppnad burk ska alltid förvaras i kylskåp och håller i 2-3 veckor.
Tillverkare:
Skärgårdens Skatter kb – Saariston Aarteet ky
Sjövägen 50, 66210 Molpe
www.skargardensskatter.fi